Mit hjerte smiler stadig over Aarhus

Jeg har ikke altid været en bonderøv. Og dog. Da jeg boede i Aarhus, syltede jeg alt, hvad der syltes kunne, rundt om Brabrand Søen. Jeg kravlede rundt i krat og hegn efter vilde blomster og fyldte skabsfryseren med hjemmebag, selvom jeg var alene om at udgøre en husstand. Jeg var under forberedelse til livet på landet, længe før det blev en realitet.

Samtidig trådte jeg mine første tekstforfattersko i Aarhus. Jeg læste dramaturgi som sidefag og stod for at skulle tilbage til Aalborg Universitet for at tage det sidste år på danskstudiet. Og så tog det hele pludselig en drejning. Et øjebliks tidsfordriv i et venteværelse førte mit blik over et jobopslag i en gratisavis. Jeg hæftede mig ikke syndeligt ved virksomheden, men bed mærke i sætningen “designe fremtidens kommunikationsløsninger”. Først en måned senere googlede jeg sætningen og havnede på opslagstavlen under Medievidenskab på Aarhus Universitet. Det var ikke samme jobopslag, men et praktikopslag. Designvirksomheden Designet søgte en tekstforfatterpraktikant. Det blev mig.

Og så tog den ene opgave den anden. Jeg havde ordet i min magt. Jeg lagde de akademiske fraser bag mig og fandt hurtigt den varme, der slår tonen an for et trygt sprog. Efter et år besluttede jeg at blive freelance tekstforfatter i Aarhus. Jeg oprettede virksomhed i eget navn. Først med kontorplads i Filmbyen, dernæst på LYNfabrikken.

Jeg cyklede rundt fra bureau til bureau for at tale min sag. Hurtigt kom der et godt netværk på plads, og mange af relationerne tilbage fra 2007 har jeg stadig. Det er i Aarhus, jeg har flest samarbejdspartnere. Jeg ser stadig mig selv som en god Aarhus-tekstforfatter.

Hvad siger bureauerne i Aarhus?

“Vi tøver aldrig med at inddrage Kristina, når vi skal have skrevet tekster eller kommunikeret et kompliceret budskab for vores kunder. Kristina formår at løfte det verbale til højder, som vi selv kun tør drømme om. En mail fra Kristina efterfølges oftes af et “der nailede hun den igen”. Derudover er det et plus, at Kristina har humor og tør give professionelt modspil.”