To år og så videre

Med Gymnasiereformen fra 2017 blev den toårige hf-uddannelse styrket, så den i dag er ligestillet med de øvrige gymnasiale uddannelser. Det er der ikke mange, der ved.

Man kan nu søge om optagelse direkte efter 9. klasse, og med nye fagpakker og integrerede projekt- og praktikforløb er der skabt en mere direkte forbindelse mellem hf og de videre uddannelser.

Men, men, men. Hf-uddannelserne lider fortsat under fordommen om, at det er en letkøbt uddannelse med halvdovne elever. Det er ikke sandt. Derfor valgte de fire uddannelsesinstitutioner, der tilbyder HF-uddannelsen i Aarhus, at gå sammen om at lave en brochure, der trækker elever til. Den brochure skulle jeg skrive.

Min vinkel blev den ambitiøse elev – uden at miste de elever, der også vakler lidt undervejs. Stræben og tryghed 50/50. For på hf er der plads til at udvikle sig undervejs. Der er plads til at lære uden frygt for at fejle. Med en karakterfri hverdag er præstationspresset fjernet til fordel for et frit og åbent miljø – og med både basisår, lektiecaféer, vejledning og introduktionsforløb kommer alle bedst fra start og bedst muligt i mål.

Brochure

I samarbejde med Creative United

Kattegatcenteret
Naturkraft
Nationalpark Mols Bjerge
Erhverv Norddjurs
Hoptimist
ADAX
Wauw Flødeis
Madame Butterfly
Cold Hand Winery
Malteserkors Gær
Småkageriet
LEDON
Pressalit seats
Linie Design
KEBE
Tradium
Hans Sandgren Jakobsen
GASA Nord Grønt